Започва „Зад завесата“

Interview sus Sasha Gotzel-Marina Delivlaeva_zad zavesata
24.02.2021

Една на пръв поглед фина и деликатна, но мощна в света на класическата музика диригентска палка дава началото не само на следващия концерт в Софийската филхармония, но и старт на новата съвместна рубрика на Културна фондация А25 и списание Jasmin.bg. В рамките на година видео поредицата „Зад завесата“ ще има привилегията да наднича в подготвителната работа на водещи артисти и културни събития в столицата, за да ги направи още по-любопитни и привлекателни както за изкушените зрители, така и за нова аудитория.

Първият гост, който ни допусна в своя храм е маестро Саша Гьотцел, световноизвестният диригент, чийто качества и харизма на сцената познават отблизо всички големи европейски оргестри в Европа и Азия, с които музикантът работи. От тази година той е главен гост-диригент и на Софийската филхармония и с първия си концерт с националния оркестър поставя началото на честванията на годината на Бетовен.

Очаквайте скоро разговорът с маестро Гьотцел за „Зад завесата“.

Лого на Национален фонд Култура

Проектът „А25 2.0“ е финансово подкрепен от Едногодишната програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата на Национален фонд Култура.