Иван Андреев: Всеки звук ми е интересен по собствен начин

Иван Андрееж на снимачната площадка
27.02.2021

Иван Андреев е новият ни гост в рубриката „Октаново число Култура„, която осъществяваме съвместно с най-позитивната българска медия Uspelite.bg.

Той е звукорежисьор и от 2001 г. насам е отговорен за звуковия дизайн на над 160 късометражни и игрални филми. Носител на четири международни награди за звукорежисура само за отминалата година, Иван е номиниран почти ежегодно и от българската филмова академия заради начина, по който умее да чува историята на всеки филм и да я преразказва на нас, зрителите. Разговорът с един от хората, без които съвременното българско кино просто не може да прочетете тук.

снимка: личен архив

Лого на фонд Активни граждани

Публикацията е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за нейното съдържание се носи от Културна фондация А25 и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тя отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Тя е част от проекта „Културен имунитет А25“, който се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 7315 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е повишаване на капацитета на Културна фондация А25.