Стратегически приоритети на Министерство на културата

01.02.2022

В средата на януари новият министър на културата – Атанас Атанасов и заместник-министрите Весела Кондакова, Юрий Вълковски и проф. Бойко Кадинов – дадоха своята първа пресконференция, на която очертаха основните приоритети на Министерство на културата от програмата на бъдещото им управление. През следващите дни последваха и няколко по-големи медийни изяви, които уплътниха допълнително информацията за политиките, в които планира да се фокусира екипът.

Поканихме културния журналист и критик Демна Димитрова да открои основните акценти в съвместната ни рубрика с Информационният портал за НПО в България – #културниполитики 2022. Повече може да прочетете тук.

Снимка: Стоп-кадър от пресконференцията

#културниполитики e съвместна рубрика на Културна фондация А25 и Информационния портал за НПО. Нейната цел е да представя ключови решения, процеси и политики от България и света, от значение не само за професионалистите в сектора, но и за благоденствието на всички нас като граждани.

През 2022 г. рубриката #културниполитики се осъществява по проект „А25/2022“, финансиран по програма „Едногодишен грант 2021″ на Национален фонд „Култура“.

logo na NFK