Френското председателство на Съвета на ЕС или подкрепа за същността на Европа

27.01.2022

На 1 януари 2022 г. Франция пое председателството на Съвета на ЕС. В програмата ѝ, озаглавена „Възстановяване, укрепване и чувство за принадлежност“, културата е ключов приоритет.

Поканихме политолога и експерт по европейски проекти Емилия Любенова да разкаже повече в съвместната ни рубрика с Информационният портал за НПО в България#културниполитики 2022. Повече за акцентите в програмата може да прочетете тук.

Снимки: Flickr account of the French Presidency of the Council of the EU, Jonathan SARAGO / MEAE

#културниполитики e съвместна рубрика на Културна фондация А25 и Информационния портал за НПО. Нейната цел е да представя ключови решения, процеси и политики от България и света, от значение не само за професионалистите в сектора, но и за благоденствието на всички нас като граждани.

Културата не е лукс, а право и нужда на всеки, както и градивен елемент за справедливо, знаещо и можещо общество – ето защо да знаем какво се случва в нея и как се управлява тя, е съществено важно. Поради това, за да бъде от полза за своята аудитория, #културниполитики ще откроява и контекстуализира значимото и интересното на страниците на НПО портала и в неговия бюлетин.

През 2022 г. рубриката #културниполитики се осъществява по проект „А25/2022“, финансиран по програма „Едногодишен грант 2021″ на Национален фонд „Култура“.

лого на НФК