Международната театрална копродукция „Пепеляшки ООД” се завръща в София

10.02.2015

Не пропускайте да разучите подробно „триезичния театрален наръчник за (разочаровани) принцеси” само на 20, 21, 23, 24 и 25 февруари от 20:00 часа в зала Underground на ТР „Сфумато“. 

Билетите вече са в продажба, а местата – ограничен брой.

Февруари 2015 г. – В края на месеца независимите театрални компании „36 маймуни” (България) и „ТАРТпродукцион” (Германия) предлагат на българската публика нова възможност за среща със спектакъла „Пепеляшки ООД”. Номиниран за тазгодишните награди ИКАР в категория „Драматургичен текст”, той е вторият съвместен авторски експеримент на Здрава Каменова и Гергана Димитрова след „Праехидно” (носител на ИКАР 2012 за драматургия и режисура).

С присъщите си чувство за хумор и стремеж към достоверност, доказаният тандем отново посяга към актуална тема. Този път на фокус е жената в съвременното общество. Тя се радва на много повече възможности от когато и да било в историята. Но дали това я прави по-свободна или независимостта всъщност плаши, се питат авторите и разглеждат темата от различни гледни точки.

Главните герои в представлението са три жени на прага на средната възраст от България, Италия и САЩ. Те говорят на различни езици, имат различни професии и семеен статут. Но всички се оказват на онова място в живота си, където очакват своето чудо. Магическия обрат, след който да дойдат Принцът и безметежното щастие. Точно както в приказките. А дали това е правилната формула?

И за да не мислим, че приказките за принцеси са само за жени на сцената историята им е разказана от трима очарователни мъже – актьорите Петър Мелтев (България), Нейтън Купър (САЩ), Джероламо Фанчелу (Италия). Реални фрагменти от техните личните биографии са използвани и в самия текст.

„Пепеляшки ООД” имаше своята световна премиера в София през октомври 2014 г. След това гостува в Щутгарт, а сега отново се завръща на сцената на ТР „Сфумато”. Представлението предлага от всичко: красота, вълшебство, смях и искрен разговор за лесните и смелите решения. Затова – не пропускайте да станете част от тази приказка.

За допълнителни въпроси и интервюта, моля свържете се с Ина Дублекова на телефон 0889 61 61 43 или на е-поща info@a25cultfound.org

Вижте още на https://www.facebook.com/CinderellasLtd, а също и на http://36monkeys.blogspot.com/ и http://www.tart-produktion.de/

***
Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни” и ТАРТпродукцион Щутгарт представят немско-българската театрална копродукция:

Пепеляшки ООД // Cinderellas Ltd. // Cinderellas GmbH
Театрален наръчник за (разочаровани) принцеси на три езика¬
A trilingual theatre manual for (disappointed) princesses
Eine theatrale Anleitung für (enttäuschte) Prinzessinnen in drei Sprachen

Автори: Здрава Каменова и Гергана Димитрова
Съавтор, проучване: Анете Даубнер
Драматургия: Гергана Димитрова и Бернхард М. Ойстершулте
Режисьор: Гергана Димитрова
Сценограф: Бернхард М. Ойстершулте
Музика: Алексей Николов (Лоши петли)
Видео субтитри: Петко Танчев
Асистент-сценограф: Златна Михайлова
Асистент-режисьор: Михаил Жекунов
Актьори: Петър Мелтев, Нейтън Купър, Джероламо Фанчелу
Глас разказвач (български): Здрава Каменова
Глас разказвач (немски): Йохана Нидермюлер
Превод на немски: Александър Зицман
Превод на английски: Атанас Игов и Нейтън Купър
Координатор: Катрин Хрусанова
PR за България: Културна фондация А25
PR и координация за Германия: Диана Мадехайм

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2014 г., Национален фонд култура, LaFT Baden Wurttenberg e.V. с фонд на Министерството на науката, изследванията и изкуството Баден-Вюртемберг и се осъществява в партньорство с Театрална работилница „Сфумато“ и „OST- Свободната сцена в депото“, Щутгарт.

Специални благодарности на Асоциация за свободен театър, Посолството на Германия в София, ОКИ „Красно село”, Гьоте-институт България и всички приятели и доброволци, които ни помагат.