Култура и изкуства за „по-зелено“ бъдеще

Графити-замърсяване на морето-изкуства и екология
23.08.2021

Отмина година от резолюцията на Европейския парламент (ЕП), призоваваща за ефективни мерки за „зелен“ Еразъм +, Творческа Европа и Европейски корпус за солидарност. С нея ЕП потвърди очакванията си културният сектор да поеме фундаменталната си роля в този преход – чрез съдържанието, което създава и способността да информира и възпитава аудиторията си. Заради цялостното споделяне на ценности между хората, което културата в същността си представлява, секторът има отговорност, от която не може избяга и тя е да подреди околната среда и климата сред тях – да вдъхновява обществото да проявява разбиране, уважение и принадлежност към тези ценности.

За да даде идеи и вдъхновение на артистите и останалите културни професионалисти за принос и стабилност към екологичното равновесие, мрежата On the move публикува „GALA Funding and Resources Guide – Second edition“ – наръчник с ресурси за изкуства и култура, обхващащи и аспекти на устойчивостта.

За по-важното от наръчника разказваме тук, в новия текст на съвместната ни рубрика с Информационния портал за НПО в България #културниполитики.

снимка: Pixabay.com

Logo na Stolichna obshtina

Проектът #културниполитики се осъщестява с подкрепата на Столична община.