Излезе еп. 1 от новия сезон на „Зад завесата“

08.04.2022

През 2021 г. Културна фондация А25 и дигитално списание за изкуства и култура Jasmin.bg започнахме видеопоредицата „Зад завесата“. С нейните епизоди ви вмъкваме в артистичния процес на творци от различни области.

През 2022 г. продължаваме със сезон 2 и с епизод 1 ви отвеждаме „Зад завесата“, в озвучителната кабина, в гримьорната и на сцената на Театър „Азарян“. Срещаме ви с част от екипа на обновената сценична версия на спектакъла „Илюзии“ по едноименната пиеса на световноизвестния драматург Иван Вирипаев.

Спектакълът е поставен за пръв път от Младен Алексиев през 2013 г. в ТР „Сфумато“ с актьорите Елена Димитрова, Ирмена Чичикова, Васил Читанов, Стефан А. Щерев, а преводът на пиесата на български език е дело на един от доказалите се преводачи на съвременна драматургия – Нева Мичева. Осем години по-късно текстът и негова обновена сценична трактовка ни приканват да направим заедно една мъдра пауза, в която да поспрем, за да погледнем на своя живот отстрани и да си напомним колко лесно могат да бъдат пропуснати „важните неща”.

Повече може да прочетете на сайта на Jasmin.bg и най-вече да видите в новия епизод:

Сезон 2 на поредицата „Зад завесата“ е част от проект „А25/2022“, който се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

лого на НФК