Ива Свещарова и Вили Прагер с премиера в ДНК

20.03.2017

На 7-ми и 8-ми февруари от 19:30 часа в ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова и Вили Прагер – shamebox. С него те затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло, любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Затова Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин, но и гротесково смешен. Колко далеч стига всичко и колко ще издържат артистите на пърформативността на срама, ще разбере само публиката на shamebox.

Факт е обаче, че с многобройните си проекти в полето на съвременния танц и пърформанс досега, Ива Свещарова и Вили Прагер несъмнено са демонстрирали умението си провокативно и интересно да нахлуват в чувствителни територии. Заедно, поотделно и в сътрудничество с разнообразие от артисти от страната и чужбина, те са сред създателите на  работи като „Balkan Dance Reality Show“, „Нашето последно па де дьо по Галина Борисова“, „Strip naked, talk naked“, „Victory Day“, „Sequel For The Future“, „Музей на хигиената“. Освен това, като част от артистичния колектив Брейн Стор Проджект“, са и сред организаторите на международния фестивал „Антистатик“.

***

shamebox
премиера: 7 и 8 февруари 2017

Идея, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Вили Прагер
Музика: Емилиян Гацов – Елби
Консултанти: Нели Митева и Мира Тодорова
Фотограф: Боряна Пандова
Графичен дизайн на рекламни материали: Георги Флоров
Грим и прическа рекламни материали: Атанас Темнилов

Благодарности на Елена Бото.

 

Представлението е подходящо за лица над 16 години.

 

Представлението е достъпно за англоговоряща публика.

 

Билети могат да бъдат закупени от касите на Билетен център, НДК и на място час преди началото на всяко събитие. Цена:10 | 8 лв.

 

За допълнителна информация и интервюта с екипа на shameboxможе да се свържете с Ина Дублекова (Културна фондация А25) на е-поща info@a25cultfound.org или на телефон 0889 61 61 43.

За контакст с ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, НДК може да потърсите Демна Димитрова на е-поща demna_dimitrova@yahoo.com и на 0885 99 97 58.

Продукция на Брейн Стор Прожект в партньорство с ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“на Столична община за 2016 г. и със съдействието на Център за съвременен танц Кайро.