Даваме старт на рубриката #културниполитики

Банер на рубриката Културниполитики
12.07.2021

На 13 юли по инициатива на Културна фондация А25 и в партньорство с Информационния портал за НПО в България стартира рубриката #културниполитики. На е-страниците на портала тя ще представя ключови решения, процеси и политики от България и света, от значение не само за професионалистите в сектора, но и за благоденствието на всички нас като граждани.

Рубриката се осъществява с подкрепата на Столична община и засега е единствената, която представя концентрирано съдържание у нас, посветено на политиките за култура. Първата тема в нея е Културният пакт за Европа, за който в момента турбулентно се борят три пан-европейски културни мрежи. Усилията на европейската културна общност са освен да ускори дебата за централното място на културата в политическия дневен ред на ЕС, така и да я включи активно в мерките по възстановяване и устойчивост на пост-пандемична Европа. За България Пактът би означавал възможност за законодателни, икономически и качествени промени в културния сектор.

За бъде от полза за своята аудитория, #културниполитики ще откроява и контекстуализира значимото и интересното както чрез НПО портала, така и посредством неговия бюлетин в продължение на 5 месеца.

Logo na Stolichna obshtina

Проектът #културниполитики се осъщестява с подкрепата на Столична община.